Önkormányzatok figyelmébe

Az Önkormányzatok minden évben pályázatot nyújthatnak be öntőformák beszerzésére a KÖZMUNKA PROGRAM keretében. Az általunk készített árajánlatokkal beadott pályázatok az utóbbi években szinte kivétel nélkül nyertesek lettek.

Technológiánk előnyei, hogy olcsó, egyszerű, gazdaságos, és az öntési folyamat képzetlen emberek számára is könnyen elsajátítható, így mára számos magyar Önkormányzat használja öntőformáinkat sikeresen közmunkások foglalkoztatására.

A nyertes Önkormányzatok a kész beton termékeket felhasználhatják tereik, járdáik, intézményeik felújítására, ezáltal a beton öntőforma a közmunkások hasznos foglalkoztatása mellett a település infrastruktúrájának fejlődését is biztosítja.

Széles kínálatunkban a technológia minden eleme elérhető és az ország legkedvezőbb áraival várjuk érdeklődésüket a hosszú távú sikeres együttműködés reményében.

Hasznos tanácsokkal segítjük partnereink munkáját saját gyártási tapasztalataink alapján.

Ha az Önök települése is szeretné kihasználni a beton öntőformákban rejlő remek lehetőséget lépjenek kapcsolatba velünk a 06-70-621-11-11-es telefonszámon vagy az info@betonontoforma.hu email címen és kollégánk részletesen tájékoztatja Önöket a sablonokról és  az öntés folyamatáról.

Egy kalocsai példa:

Közmunkaprogram keretében foglalkoztatott munkások a Kalocsai Önkormányzat betonüzemében


Betonelem-gyártás és műhely a város szépülésére

A Téli közfoglalkoztatás mintaprogramban összesen ötvennégy közmunkás vesz részt, akik a kommunális üzem területén most létesült betonüzemben és lakatos-asztalos műhelyben, valamint épületek fölújításán, karbantartásán dolgoznak.

A betonelem-gyártás során létrehozott termékeket az árokrendszer, a közterületi járdák, közterületi terek és intézmények udvaraiban lévő térburkolatok javítása, illetve létesítése során használják föl. Mivel a térburkoló anyag próbagyártási fázisban van, elsőször az intézményi udvarokon próbálják ki a burkolatokat, jelenleg a KSE pályánál megépült műfüves pálya mentén készül belőlük térburkolat. Az elemek szürke és vörös színben készülnek, de a skála várhatóan több további színnel bővül.

Télen teljes kapacitással, az év többi időszakában igény és lehetőség szerint üzemelő gyártósoron 6 cm vastagságú, 10x20-as, illetve 10x10-es méretű térkő elemek, valamint 40x40-es, 5 cm vastag árokmeder-lapok, forgalomszabályozó elemek és mobil virágágyások készülhetnek, huszonnégy fős létszámmal. A termékek helyben készült betonból, fröccsöntött műanyag sablonba helyezve, rázóasztalon előkészítve, érleléssel készülnek.

A betonüzem gépesítéséhez egy fél köbméteres, kézi adagolású betonkeverő gép, egy, a betonelemek anyagának tömörítésére szolgáló rázóasztal és egy kézi targonca került beszerzésre. Mivel a térkő előállítása közmunkaprogram keretében, a támogatott bérrel, élő munkaerővel szinte az anyag bekerülési költségéből megvalósítható, ezért a program jelentős megtakarítást jelent a városnak, ám a pénzügyi szempontoknál fontosabb célja a közfoglalkoztatás – derült ki a Városfejlesztési Irodától kapott tájékoztatásból.

A Városi Kommunális Intézményben található Lakatos-asztalos műhely felfejlesztésével kiállító pavilonok készülnek, valamint a tönkrement, illetve műszakilag, esztétikailag elavult közterületi utcabútorok, kerékpártárolók, szemetesek, padok néhány év alatt lezajló cseréje válik lehetővé egy tízfős brigád segítségével.

A Kalocsán található, közel kilencven középület – oktatási, kulturális, egészségügyi, sport, szociális, közigazgatási funkciójú létesítmények karbantartásával kapcsolatos feladatokat egy több építőipari iparágat átölelő, szakmunkásokból és segédmunkásokból szervezett, húszfős brigád végzi. A téli időszakban, amikor a kültéri munkák elvégzése nem lehetséges, a projektekhez rendelt létszám átcsoportosítható, így a közfoglalkoztatottakat folyamatos munkával tudják ellátni.

A cikk forrása:
http://kalohirek.hu/hir/kalocsa/2012-08-08/36910/startmunka_mintaprogram_2012_ndash_kozpenz_es_kozmunka_a_kozjo_szolgalataban
http://bacsmegye.hu/megye/kalocsa/ertekteremto_kozmunka_kalocsan.html